Wist u dat Olischlager B.V. zich inzet voor het behoud van de bijenpopulatie?

Bijensterfte neemt wereldwijd toe. In Nederland gaat dit momenteel zelfs alarmerend hard. Wilde bijensoorten en hommels verdwijnen in hoog tempo en honingbijen kampen met verhoogde wintersterfte, ziekten en verkorte levensduur van de koninginnen. De Natuur, landbouw en tuinbouw zijn afhankelijk van bijen en andere bestuivers, zoals hommels. Daarom is het belangrijk dat het aantal bijen(populaties) niet verder afneemt, maar groeit.

Olischlager B.V. hecht veel waarde aan de natuur. We vinden het belangrijk dat het goed gaat met de bijenpopulatie. Iwan Olischlager, eigenaar van Olischlager B.V., is imker en zorgt met veel toewijding voor de bijen.

Wij zijn met één bijenvolk begonnen en hopen dit uit te breiden met meerdere volken. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk van onze contacten te informeren over het nut van deze mooie insecten. Want wist u dat we zo’n 80% van het groente en fruit dat in onze supermarkten ligt te danken hebben aan de bijen? Het komt vaak voor dat we worden opgeroepen om een wespennest te bestrijden, maar dat we bij aankomst bijen aantreffen. We zien het als onze taak om zoveel mogelijk mensen op de juiste manier te informeren en eventuele angst voor bijen weg te nemen, want die angst is vaak ongegrond en gebaseerd op foutieve informatie.